Over

Re:Discovered speelt akoestische covers met een twist, verloren gewaande eendagsvliegen, popsongs met een hoog oh-ja-gehalte en stiekem zelfs een beetje jazz. Re:Discovered bestaat uit vier vrienden die niets liever doen dan met elkaar de draak steken. Gezegend met een flinke dosis humor en zelfspot spat de lol er dan ook zichtbaar af, zowel op het podium als daarbuiten. We kwamen er laatst achter dat we al zo’n 20 jaar samen muziek maken. En dat terwijl we er nog zo jong en fris uitzien!

De tijd van de schoolbandjes is echter ver achter ons en we zijn geëvolueerd van ruige rockcovers met hoog volume naar subtielere muziekvormen waar vooral de muzikaliteit voorop staat. Re:Discovered heeft een brede muzikale achtergrond en dit is zichtbaar in het repertoire: we knipogen naar jazz, flirten met bossa nova en gaan af en toe vreemd met funk, soul en R&B. Onze muziek is ons visitekaartje, maar we stellen de band ook graag persoonlijk even voor:

Sofie – zang

Ook wel bekend als de “Blikvanger uit België” streelt Sofie met haar verschijning zowel oor als oog. Als Sofie zingt is het alsof er een engeltje in je oren blaast. Sofie zong jaren als frontvrouw van de Belgische feestband The Camelions en speelde op grote podia in Vlaanderen en ver daarbuiten. Tegenwoordig maakt ze indruk tijdens wat intiemere optredens, al is dit natuurlijk ook vooral te wijten aan de knappe muzikale entourage waarin ze zich begeeft.

Hans – drums & cajón

Hans kreeg les van dezelfde drumleraar die ook Jeroen wat ritme probeerde bij te brengen – volgens de geruchten is Hans ook de reden dat Jeroen destijds gefrustreerd is gestopt met drummen en toen maar gitaar is gaan spelen. Samen met Gertjan en Jeroen speelde Hans in SooZoo, in de jaren ’90 de meest veelbelovende band uit West-Brabant. Tijdens zijn studententijd hield Hans de maat bij dezelfde feestband waar Sofie de microfoon zwaaide en ze zijn sindsdien onafscheidelijk. Hans is virtuoos op de cowbell.

Gertjan – contrabas

Gertjan reageerde (als enige) op de oproep ‘Bassist Gezocht’ voor het eerste bandje van Jeroen en is sindsdien blijven plakken. Hij is ook met geen mogelijkheid meer weg te krijgen, hoe hard we ook proberen. Enige tijd geleden kreeg Gertjan het krankzinnige idee om zijn oude vertrouwde basgitaar te verruilen voor een contrabas. Wonder boven wonder had hij dit instrument binnen no-time onder de knie en zorgde daarmee direct voor veel meer sfeer binnen de band. Gertjan heeft een hekel aan cowbells en kazoo’s.

Jeroen – gitaar

Jeroen leerde gitaar spelen op de akkoorden van ‘Hang Down Your Head, Tom Dooley’. Dit geldt nog steeds als zijn favoriete nummer en kan op verzoek doch tegen forse betaling ingezet worden bij optredens. Jeroen staat bij de rest van de band als sinds het prille begin bekend als ‘die gitarist zonder versterker’, iets wat met een akoestische gitaar gelukkig minder opvalt dan toen hij nog vooral elektrisch speelde. Naast gitaar bespeelt Jeroen graag en veelvuldig de kazoo.